Un grup de cercetare legat de una dintre cele mai proeminente universități din zona Dayton a primit un contract de 88 de milioane de dolari de la laboratorul de Cercetare al Forțelor Aeriene.

Institutul de Cercetare al Universității din Dayton — cel mai mare contractor de apărare din regiune — va efectua cercetări și dezvoltare pentru a avansa, evalua și maturiza capacitățile autonome ale Forțelor Aeriene, a anunțat joi organizația. Contractul a fost atribuit cu o finanțare inițială de 1,8 milioane de dolari.

Prin program de cinci ani, poreclit „Creșterea Vidra,” cercetatorii vor sprijini forțele Aeriene în încercarea sa de a crește capacitățile de autonomie de maturare autonome tehnologii — inclusiv masina de învățare, inteligență artificială, rețele neuronale, neuromorphic de calcul și de exploatare a datelor — de la un laborator la domeniul de utilizare.

Aceste tehnologii-dintre care unele sunt modelate după sistemele de procesare a informațiilor umane — permit sistemelor autonome să adune informații, să proceseze informațiile pentru a înțelege imaginile sau datele pe care le colectează și apoi să utilizeze informațiile pentru a rezolva o problemă sau pentru a executa o acțiune pentru atingerea unui obiectiv.

Aplicațiile forțelor aeriene pentru sisteme autonome includ informații, supraveghere și recunoaștere; securitate cibernetică; și sisteme de comandă și control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.