Major League Baseball a intrat în prima sa oprire de lucru într-un sfert de secol, când contractul de negociere colectivă a sportului a expirat miercuri seara, iar proprietarii au blocat imediat jucătorii într-o mișcare care amenință antrenamentul de primăvară și ziua de deschidere.

Strategia, echivalentul conducerii unei greve în conformitate cu legislația federală a muncii, a pus capăt păcii muncii sportului după 9,740 zile peste 26 1/2 ani.

Echipele au decis să forțeze confruntarea mult așteptată în timpul unui offseason, mai degrabă decât să riște jucătorii să iasă în timpul verii, așa cum au făcut-o în 1994. Jucătorii și proprietarii au ajuns cu succes la patru acorduri consecutive, fără o oprire de lucru, dar acestea au fost accelerarea spre o ciocnire pentru mai mult de doi ani.

„Credem că un blocaj offseason este cel mai bun mecanism pentru a proteja sezonul 2022”, a scris comisarul de baseball Rob Manfred într-o scrisoare către fani. „Sperăm că blocarea va începe negocierile și ne va duce la un acord care va permite începerea sezonului la timp. Această blocare defensivă a fost necesară deoarece viziunea Asociației jucătorilor pentru Major League Baseball ar amenința capacitatea majorității echipelor de a fi competitive.”

Discuțiile care au început în primăvara anului trecut s-au încheiat miercuri după o scurtă sesiune de doar câteva minute, cu părțile departe de cele zeci de probleme economice cheie. Negociatorii conducerii au părăsit hotelul Sindicatului cu aproximativ nouă ore înainte de expirarea acordului la 11:59 PM EST.

MLB 30 proprietarii de control a avut loc o scurtă întâlnire digitală pentru a reafirma decizia lor de blocare, și MLB a emis anunțul de blocare a patra vreodată-pentru a merge împreună cu cinci greve — într — o scrisoare trimisă către Asociația Major League Baseball jucători.

„Această măsură drastică și inutilă nu va afecta hotărârea jucătorilor de a ajunge la un contract echitabil”, a declarat șeful Uniunii Tony Clark într-o declarație. „Ne menținem angajamentul de a negocia un nou contract colectiv de muncă, care sporește concurența, îmbunătățește produs pentru fanii noștri, și promovează drepturile și avantajele de membru noastre.”

Această oprire a început la 30 de zile după ce Victoria de la Atlanta World Series a limitat un sezon complet în urma unui 2020 scurtat de pandemie, jucat în ballparks goale.

Blocarea imediată a efectelor fost un memo din MLB la cluburi de congelare autografe, anularea de săptămâna viitoare anual de iarnă întâlniri în Orlando, Florida, și alungând jucători de la echipa de facilități de antrenament și camere de greutate în timp ce, probabil, de refrigerare, de vânzări de bilete pentru anul 2022.

Uniunea a cerut schimbarea următoarele furia față de o scădere a salariului mediu, din clasa de mijloc jucători forțat de către echipele de concentrare de salarizare pe bogați și veterani aruncată în favoarea mai mici plătite de tineret, în special în rândul cluburi dărâmarea lor liste pentru a reconstrui.

„În calitate de jucători vedem probleme majore cu acesta”, a spus New York Mets pitcher Max Scherzer despre Acordul din 2016. „În primul rând, vedem o problemă de concurență și modul în care echipele se comportă din cauza anumitor reguli care se încadrează în aceasta și trebuie făcute ajustări din această cauză pentru a scoate competiția.”

Unsprezece săptămâni rămân până când ulcioarele și capcanele trebuie să raporteze pentru antrenamentul de primăvară în februarie. 16, lăsând aproximativ 70 de zile pentru a ajunge la o înțelegere care să permită un început la timp. Ziua de deschidere este stabilită pentru 31 martie, iar în trecut au fost necesare cel puțin trei săptămâni de antrenamente organizate.

Management, intenția de a menține restricțiile salariale dobândite în ultimele decenii, a respins cererile Uniunii pentru ceea ce echipele considerate ca modificări semnificative la structura economică a sportului, inclusiv reducerea timpului de serviciu necesar pentru agenție și salariu gratuit de arbitraj.

„Ne-am oferit să stabilim un salariu minim pentru ca toate cluburile să se întâlnească pentru prima dată în istoria baseball-ului; pentru a permite majorității jucătorilor să ajungă la Agenția gratuită mai devreme printr-un sistem bazat pe vârstă care ar elimina orice pretenții de manipulare a timpului de serviciu; și pentru a crește compensația pentru toți jucătorii tineri”, a scris Manfred. „Când negocierile nu aveau impuls, am încercat să creăm unele oferindu-ne să acceptăm hitter-ul desemnat universal, pentru a crea un nou proiect de sistem folosind o loterie similară cu alte ligi.”

Multe cluburi s — au amestecat pentru a adăuga jucători înainte de blocare, angajându-se la contracte noi de peste 1.9 miliarde de dolari-inclusiv un record de o zi de peste 1.4 miliarde de dolari miercuri.

Doi dintre cei opt membri ai Subcomitetului executiv al Uniunii au semnat oferte mari: Texas infielder Marcus Semien (175 milioane dolari) și Scherzer (130 milioane dolari).

„Acest lucru este de fapt un fel de distracție”, a spus Scherzer. „Sunt un fan al jocului, și pentru a viziona semnăm acum, pentru a vedea de fapt, echipe care concurează în acest tip de în timp util, a fost revigorant pentru că am văzut îngheață în ultimele offseasons.”

Niciun jucător nu rămâne activ din greva de 232 de zile care a scurtat sezonul 1994, a dus la prima anulare a seriei Mondiale în 90 de ani și a provocat începerea sezonului următor cu întârziere.

Salariul mediu a scăzut de la 1, 17 milioane de dolari înainte de grevă la 1, 11 milioane de dolari, dar apoi și-a reluat creșterea aparent inexorabilă. Acesta a ajuns la puțin sub 4.1 milioane de dolari în 2017, primul sezon al celui mai recent CBA, dar probabil va scădea la aproximativ 3.7 milioane de dolari atunci când se calculează cifrele finale din acest an.

Acești bani sunt concentrați puternic în partea de sus a structurii salariilor. Printre aproximativ jucătorii 1,955 care au semnat contracte de liga majoră în orice moment care intră în ultima lună a sezonului regulat, 112 a câștigat 10 milioane de dolari sau mai mult în acest an din August. 31, din care 40 a făcut cel puțin 20 de milioane de dolari, inclusiv acțiuni fracționate ale bonusurilor de semnare.

Au fost 1,397 câștigând sub $1 milion, din care 1,271 au fost la $600,000 sau mai puțin și 332 sub $100,000, un grup de jucători mai tineri care fac navetă înainte și înapoi către minori.

O declarație a uniunii susținut de blocare „a fost special calculate pentru presiunea de jucători în a renunța la drepturi și beneficii, și și-a abandonat de bună-credință negocieri de propuneri, care vor beneficia nu doar jucători, dar jocul și a industriei ca un întreg. … Am fost aici înainte, iar jucătorii s — au ridicat la ocazie de nenumărate ori-ghidați de o solidaritate care a fost falsificată de-a lungul generațiilor.”

Uniunea a reținut banii de licențiere, așa cum se întâmplă de obicei în negocieri; numerar, titluri de trezorerie din SUA și investiții au totalizat 178.5 milioane USD în decembrie trecut. 31, conform unui formular de dezvăluire financiară depus la Departamentul Muncii al SUA.

Unii agenți de jucători au speculat că liniile de credit ale conducerii pot fi deja presate în urma privării de venituri cauzate de pandemia coronavirusului, dar finanțele Cluburilor sunt mai opace în mod public decât cele ale Uniunii, ceea ce face dificilă stabilirea puterii financiare comparative pentru a rezista la o oprire îndelungată a muncii.

Manfred i-a succedat lui Bud Selig în funcția de comisar în 2015, după un sfert de secol în calitate de negociator al muncii MLB. El a fost neobișnuit de critic public față de poziția Uniunii.

„Nu au oscilat de la colectiv cele mai extreme set de propuneri în istoria lor,” a spus el, „inclusiv reduceri semnificative a sistemului de repartizare a veniturilor, o slăbire a echilibrului concurențial fiscale, și scurtarea perioadei de timp în care jucătorii joacă pentru echipele lor. Toate aceste schimbări ar face jocul nostru mai puțin competitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *