O maree roz este încă mai frumoasă decât o scurgere de petrol … Mai ales că reprezintă CAIETUL roz al coralilor, care se reproduc, puțin mai mult de un an după scufundarea vrachierului pe această coastă.

În fiecare an, Regiunea Blue-Bay trăiește un moment magic. În decurs de câteva zile, marea sa de obicei atât de albastră devine roz. Nici o teamă de a avea, pentru că aceasta este doar lucrarea Mamei Natură. Într-adevăr, coralii se reproduc și la un an după plajarea MV Wakashio, văzând că natura își recapătă drepturile este, desigur, o plăcere de văzut.

În Pointe-d ‘ Esny, în ultimele zile, acesta este fenomenul care atrage mai mult de unul. Această apă rozalie are darul de a seduce, chiar dacă mirosul te face să vrei să nu zăbovești prea mult. Unii pietoni și-au pus întrebări despre acest spectacol, mai ales că în depărtare se află încă epava MV Wakashio. Cu toate acestea, nici un motiv să vă faceți griji de data aceasta. Dimpotrivă, trimite semne pozitive de regenerare a regiunii. Mai ales că a trudit mult în anul precedent, cu barca și deversarea de petrol în lagună. Dar lucrul de reținut este că coralul se reproduce, iar acest lucru în funcție de ciclul lunar.

Vassen Kauppaymuthoo, oceanograf și inginer de mediu, oferă explicații suplimentare despre acest fenomen natural. „În fiecare an, în același timp, odată cu apropierea lunii pline, toți coralii depun ouă în același timp. Acest lucru demonstrează că toate lucrurile vii de pe Pământ sunt stabilite în ritmul lunii. În caz contrar, coralii pot fi, de asemenea, clonați pentru a se reproduce, dar acest lucru nu dă diversitate genetică.”Revenind la ceea ce se poate vedea în regiunea Pointe-d’ Esny, el susține că reproducerea are loc în apa de mare și, astfel, larvele de corali plutesc și fie vor coloniza alte locuri plutind cu curentul, fie se vor așeza în unele locuri într-un mediu solid și vor începe acolo o nouă colonie de corali. „Avem chiar corali care sunt foarte asemănători cu ceea ce se poate vedea în regiunea Indo-Pacific și cu curenții marini mari, acest lucru face posibilă colonizarea oceanelor indiene și Pacific.»

Pentru oceanograf, este o sursă de inspirație pentru ca viața să-și recâștige drepturile. „În ciuda faptului că omul încearcă să distrugă natura sau o face accidental, natura își poate recâștiga drepturile. Acest lucru a fost observat și în timpul închiderii, coralii și peștii s-au întors în lagune. Aceste fenomene reproductive sunt surse de speranță pentru recolonizarea lagunei. În orice caz, natura se luptă…”

Cu toate acestea, el speră că pupa MV Wakashio va fi în curând scoasă din lagună. „Creează un fenomen de abraziune pe recife. O să mă explic. E ca și cum ai avea o pensulă și o treci pe recif. Așa că a creat pulbere de coral alb, care a intrat în lagună. Și pupa se mișcă cu valurile și se umflă pe coral. Aceasta freacă și dăunează bazei recifului de corali.”În orice caz, iubitorii de natură pot vedea în continuare fenomenul mării Roz încă câteva zile la BlueBay și Pointe-d’ Esny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.