Nu la mult timp după ce numele Serenei Williams a fost absent de pe lista de intrare pentru Australian Open, ea a confirmat evident: campioana de șapte ori nu va juca ediția 2022 a majorului de deschidere a sezonului în ianuarie.

Williams, în vârstă de 40, nu a mai jucat de când s-a retras din meciul din primul tur de la Wimbledon, cu o accidentare la hamstring drept, iar clasamentul ei a alunecat până la numărul 41. Ea a câștigat ultimul dintre cele 23 de titluri de Grand Slam la Australian Open 2017 și a fost învinsă în semifinale în acest an de Naomi Osaka în seturi drepte.

Site-ul Australian Open, miercuri, a declarat că campionul de șapte ori al femeilor nu va concura la Melbourne ” în urma sfaturilor echipei sale medicale.”

„Deși aceasta nu este niciodată o decizie ușoară de luat, nu sunt acolo unde trebuie să fiu fizic pentru a concura”, a declarat Williams pentru site-ul web. „Melbourne este unul dintre orașele mele preferate de vizitat și aștept cu nerăbdare să joc la AO în fiecare an. Îmi va fi dor să văd fanii, dar sunt încântat să mă întorc și să concurez la cel mai înalt nivel.”
Novak Djokovic a fost pe lista de intrare bărbați la No. 1 într-un indiciu suplimentar că el va juca la Melbourne Park începând Jan. 17 în ciuda reglementărilor stricte din Australia care impun tuturor jucătorilor, oficialilor și fanilor să fie vaccinați complet pentru COVID-19.

Djokovic a refuzat să comenteze starea sa de vaccinare în ultimele luni, deși a fost inclus săptămâna trecută în echipa Sârbă pentru Cupa ATP care începe Jan. 1 în Sydney.

Campionul Australian Open de nouă ori este legat de Roger Federer și Rafael Nadal pentru recordul masculin de 20 de titluri de Grand Slam. Nadal este, de asemenea, a intrat pentru Australian Open, care începe Jan. 17, dar Federer sărind peste turneu în timp ce își continuă recuperarea de la operație.

Daniil Medvedev, care a încheiat oferta lui Djokovic pentru un Grand Slam calendaristic cu o victorie în finala US Open, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev sunt enumerați mai sus numărul 6 Nadal, care nu joacă pentru Spania la Cupa ATP.

Ash Barty se află în fruntea listei de intrare a femeilor și își va continua căutarea de a pune capăt unei secete lungi pentru femeile australiene la turneu. Nicio femeie australiană nu a câștigat titlul de single de la Chris O ‘ Neil în 1978.

Luni, Bianca Andreescu, campioana US Open 2019, a declarat că va lua o pauză mentală de la tenis și va sta pe tușă la începutul sezonului viitor, inclusiv la Australian Open.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *