Juriul în Jussie Smollett proces finalizat deliberărilor pentru o zi de miercuri, fără a ajunge la un verdict privind taxele fostul „Imperiu”, actorul a mințit la poliție pentru a fi victima unui anti-gay, rasist atac în apropierea casei sale din centrul orașului Chicago.

Jurații au deliberat aproximativ două ore miercuri înainte de a se rupe pentru a doua zi după un proces de aproximativ o săptămână. Se vor întoarce joi dimineață.

Înainte de a pleca în ziua respectivă, juriul a cerut judecătorului James Linn o copie a unui calendar pe care procurorii l-au afișat la proces care indică zilele relevante, inclusiv ziua atacului și ziua în care spun că Smollett și frații au efectuat o „alergare uscată.”

În pledoariile finale de miercuri, un procuror le-a spus juraților că există „dovezi copleșitoare” că Smollett a organizat atacul din ianuarie 2019, apoi a mințit poliția despre asta pentru publicitate. Avocatul apărării a spus că cazul procurorilor se bazează pe minciuni.

Doi frați au mărturisit săptămâna trecută că Smollett i-a recrutat pentru a falsifica atacul din apropierea casei sale din Centrul orașului Chicago, în ianuarie 2019. Ei au spus că Smollett, care este negru și gay, a orchestrat farsa, spunându-le să-și pună un ștreang în jurul gâtului, să strige insulte rasiste și homofobe și să-l bruscheze în vederea unei camere de supraveghere și că a spus că vrea videoclipul farsei făcute publice prin intermediul rețelelor de socializare.

Smollett a mărturisit că a fost victima unei adevărate crime de ură, spunând juraților „nu a existat nicio farsă. „I-a numit pe frați” mincinoși ” și a spus că cecul de 3.500 de dolari pe care i-a scris era pentru planuri de masă și antrenament. Avocații săi au susținut că frații l-au atacat pe actor pentru că sunt homofobi și că au inventat povestea despre atacul pus în scenă, dar au spus că nu vor depune mărturie împotriva lui Smollett dacă le-ar plăti fiecare 1 milion de dolari.

În argumentul său de închidere miercuri, Procurorul special Dan Webb a declarat juriului că ceea ce a făcut Smollett a determinat Poliția din Chicago să cheltuiască resurse enorme investigând o presupusă crimă care s-a dovedit a fi falsă. Smollett, care este negru și gay, a declarat poliției cineva a pus un ștreang în jurul gâtului său și a strigat insulte rasiste și homofobe.

„Pe lângă faptul că este împotriva legii, este pur și simplu greșit să denigrezi ceva la fel de grav ca o adevărată crimă de ură și apoi să te asiguri că a implicat cuvinte și simboluri care au o semnificație istorică atât de mare în țara noastră”, a spus Webb.

El l-a acuzat, de asemenea, pe Smollett că a mințit jurații, spunând că videoclipul de supraveghere de înainte de presupusul atac și în acea noapte contrazice momentele cheie ale mărturiei lui Smollett.

„La sfârșitul zilei, îi lipsește orice credibilitate”, a spus Webb

Avocatul apărării Nenye Uche a spus în argumentul său de închidere că frații sunt „mincinoși sofisticați”, adăugând că în timpul mărturiei de săptămâna trecută unul dintre frați „a spus” Nu-mi amintesc ” de atâtea ori, este ridicol.”

„Întregul caz al acuzării, inclusiv temelia cazului, este construit ca o casă de cărți”, a spus Uche.

Luând standul martor în această săptămână, Smollett a negat în mod repetat atacul a fost un fals. El a mărturisit că se întorcea acasă de la cumpărarea unui sandwich în jurul orei 2 A.M. pe Jan. 29, 2019, când cineva a strigat o remarcă rasistă, homofobă, care făcea referire la emisiunea TV ” Empire.”Persoana a strigat, de asemenea, ceva despre „țara MAGA”, o referire aparentă la sloganul președintelui Donald Trump de atunci „Make America Great Again.”Sloganul a fost, de asemenea, mâzgălit pe unele mail ură, oferind un desen al unei figuri băț agățat de un laț, că Smollett a primit la „Empire” set, el a mărturisit.

Smollett a spus când sa întors să se confrunte cu persoana, un bărbat la lovit în cap și a căzut la pământ, unde a spus că un alt bărbat la lovit înainte ca atacatorii să fugă. Smollett a spus că a observat o frânghie, ca un laț, în jurul gâtului după atac. Când s-a întors acasă, un prieten a sunat la Poliția din Chicago, lucru pe care Smollett a spus că nu l-ar fi făcut pentru că, în calitate de negru, nu are încredere în poliție.

Uche a declarat juriului că unul dintre frați, Olabingo Osundairo, a postat insulte homofobe pe social media. El a amintit, de asemenea, că Abimbola Osundairo a mărturisit că a mers la o baie cu Smollett, dar a negat orice relație sexuală. Mai târziu, Smollett a mărturisit că bărbații au efectuat acte sexuale împreună la baie. Uche a sugerat homofobia lui Olabingo și „ura de sine” a lui Abimbola erau motive pentru atacul lor.

Un alt motiv posibil, a spus Uche, a fost că Abimbola Osundairo a vrut să fie angajat ca securitate a lui Smollett.

„Tipii ăștia vor să facă bani”, a spus el.

Webb a spus Smollett mințit când a spus că el a luat Osundairo frați cu câteva zile înainte de presupusul atac astfel încât acestea ar putea merge, mai degrabă decât a face un „test” de atac fals, ca frații spus jurații de săptămâna trecută. În videoclipul de supraveghere, bărbații sunt văzuți conducând în jurul clădirii de apartamente a lui Smollett de trei ori, dar Smollett nu și-a parcat niciodată mașina pentru a merge la antrenament.

Frații au mărturisit că Smollett a subliniat o cameră de supraveghere în apropierea intersecției care ar înregistra atacul fals, astfel încât să poată fi mediatizată pe social media. Dar Smollett a mărturisit marți că nu era neobișnuit pentru el să conducă în cercuri și că a anulat planul de a lucra pentru că nu voia să lucreze cu Olabingo Osundairo, pe care nu îl invitase.

Uche a spus juraților că Smollett a condus adesea în jurul valorii de fumat marijuana și de a face muzică, și el a pus la îndoială de ce procurorii nu au obținut video de supraveghere a-l face acest lucru.

„Nu vor să o facă pentru că v-ar arăta că nu a fost o alergare uscată”, a spus Uche.

Webb a făcut referire și la un videoclip de supraveghere care îi arată pe frații Osundairo mergând în jurul zonei în noaptea presupusului atac. Webb a pus la îndoială modul în care frații — care nu locuiau în apropiere — ar ști să se afle în zonă în jurul orei 2 A.M. în timpul înghețării vremii reci pentru atacul fals.

„Știau unde va fi pentru că Smollett le-a spus unde va fi”, a spus Webb.

Dar Uche a spus că frații au mărturisit că au sosit cu 40 de minute mai devreme, adăugând că ” îl urmăreau.”

Webb a întrebat, de asemenea, de ce Smollett nu și-a predat telefonul la poliție sau nu le-a dat o probă de ADN sau acces la dosarele sale medicale pentru a ajuta la anchetă. Smollett a mărturisit că nu are încredere în poliția din Chicago și că era îngrijorat de intimitatea sa.

„Dacă ar fi fost o adevărată victimă a unei infracțiuni, nu ar fi reținut dovezi”, a spus Webb.

Uche a numit-o” prostie ” pentru Poliția din Chicago să-i ceară lui Smollett ADN-ul său când era încă considerat victimă a unei infracțiuni. El a menționat că Smollett a furnizat ulterior ADN FBI-ului pentru o investigație separată a corespondenței de ură pe care a primit-o la studioul „Empire” cu puțin timp înainte de presupusul atac.

„Nu ascundea nimic”, a spus Uche.

Acuzația de comportament dezordonat este o infracțiune de clasă 4 care poartă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani, dar experții au spus că, dacă Smollett este condamnat, probabil că va fi pus în probă și va fi obligat să presteze servicii în folosul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *