25 Iulie 2020: această dată va rămâne gravată în memoria locuitorilor din Sud, care își amintesc încă imaginile MV Wakashio care s-au distrus, provocând cea mai mare deversare de petrol cunoscută vreodată în istoria Mauritius. Deși situația s-a îmbunătățit de atunci și dezmembrarea pupa vrachierului japonez a început și s-a oprit din cauza vremii nefavorabile, lucrările vor fi reluate în curând. Acest lucru a fost anunțat ieri de Comitetul Național de criză într-o declarație adresată publicului.

Demontarea se va relua în urma condițiilor climatice favorabile. Exercițiul va dura câteva săptămâni, timp în care piesele de schimb ale epavei vor fi transportate pe mare în portul Port Louis înainte de a fi transportate pe șosea în Midlands.

Pentru a asigura siguranța tuturor, publicul este rugat să nu se aventureze în zona în care se află MV Wakashio. Drept urmare, au fost plasate geamanduri pentru a delimita zona. Această regulă se aplică publicului și altor utilizatori ai mării, inclusiv navigatorilor, pescarilor și scafandrilor. A fost definit un perimetru de 3,7 kilometri (2 mile marine). Este interzisă operarea dronelor sau a altor obiecte zburătoare în zonă pentru a nu obstrucționa operațiunile elicopterelor. Orice violator se confruntă cu o amendă care nu depășește 100.000 Rs și o pedeapsă maximă de închisoare de doi ani.

Comitetul Național de criză se asigură că urmărește foarte atent operațiunile și se bazează pe colaborarea tuturor, astfel încât totul să se întâmple fără probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.