Rev. Craig Duke a fost ministru metodist timp de trei decenii, construind o reputație de avocat ferm al incluziunii LGBTQ. Lui pastorală taxele au fost reziliate — rezultatul unei amar rift suprafață în Indiana biserică după ce el a căutat să demonstreze solidaritatea de care apare într-drag alături de proeminent travestiți în HBO serialul „suntem Aici.”

Duke, în vârstă de 62 de ani, a spus că a crezut că majoritatea congregației sale de 400 de membri de la Newburgh United Methodist Church a împărtășit opiniile sale incluzive și a fost surprins când un membru proeminent al Congregației, susținut în curând de alți credincioși, a circulat e-mailuri care l-au atacat.

„Ați aruncat NUMC sub autobuz pentru a ridica o minoritate de indivizi”, a spus unul dintre e-mailuri. Un altul, potrivit lui Duke, a spus că Satana trebuie să fie mulțumit de discordia asupra drepturilor LGBTQ.

Duke, care a refuzat să-și identifice principalii critici, a declarat pentru Associated Press că atacurile „s-au simțit foarte personale”, făcându-l să se îngrijoreze de sănătatea sa mintală.

„A fost o chestiune de tristețe, dezamăgire și suferință din partea mea … realizând că pierd capacitatea de a conduce”, a spus el.
Conform Protocolului Bisericii Metodiste Unite, un pastor nu are opțiunea de a demisiona, dar Duke a spus că a făcut clar superiorului său imediat, Superintendentul regional Mitch Gieselman, că trebuie să se îndepărteze.

Pe Nov. 26, Gieselman — care a auzit de la criticii și susținătorii pastorului-a trimis o scrisoare congregației NUMC anunțând că Duke „este eliberat de îndatoririle sale pastorale.”

În următoarele trei luni, Duke a spus că el și soția sa vor avea voie să trăiască în continuare în casa parohială NUMC, în timp ce el suportă o reducere a salariilor de 40%. Ei trebuie să se mute nu mai târziu de februarie. 28, când plata lui va fi oprită, a spus Gieselman.

În timp ce Gieselman a menționat în scrisoarea sa că acțiunile lui Duke au „polarizat” Congregația, el a spus că niciuna dintre aceste acțiuni nu constituie încălcări formale ale cărții de Disciplină a UMC, care funcționează ca un cod legal pentru clerul metodist.

„Am fost agresat”, a spus Duke.

Episodul din ” We ‘re Here” cu Duke-la un moment dat arătat într-o rochie, cizme cu toc înalt, o perucă roz și machiaj greu-a fost înregistrat în iulie, dar nu a fost difuzat până în noiembrie. 8.

Duke a fost invitat să participe la spectacol de către un grup LGBTQ Pride din apropiere Evansville și a acceptat în parte să-și arate sprijinul pentru fiica sa de 23 de ani, Tiffany, care se identifică ca pansexual.

Premisa de „suntem Aici”, un Emmy-nominalizat serie acum în cel de-al doilea sezon, este că trei renume drag interpreți de călătorie pentru a orașelor mici din SUA, recrutare câțiva localnici să li se alăture cât de drag queens.

Chiar înainte de difuzarea episodului, unii membri ai congregației s-au plâns că Duke nu le-a dat o notificare prealabilă cu privire la decizia sa de a participa la spectacol, care a inclus scene filmate la biserică. Ca răspuns, Duke a scris congregației în August, spunând că îi pare rău că încrederea în conducerea sa a fost afectată.

Dar și-a apărat motivele, spunând: „Am fost dispus și încântat să împărtășesc dragostea lui Dumnezeu cu comunitatea LGBTQ la nivel național.”

Orice speranță că conflictul va dispărea a dispărut la jumătatea lunii noiembrie, când e-mailurile care l-au atacat au început să circule.

Ruptura din Congregația lui Duke reflectă diviziuni mai largi în cadrul Bisericii Metodiste Unite, cea mai mare denominație protestantă principală din Statele Unite.

Liderii conservatori din UMC au dezvăluit planurile de a forma o nouă denominație, Biserica Metodistă globală, cu o doctrină care nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex. Măsura ar putea grăbi despărțirea așteptată de mult timp a UMC în ceea ce privește abordările diferite ale incluziunii LGBTQ, inclusiv dacă persoanele LGBTQ ar trebui să fie hirotonite ca cler.

Din cauza pandemiei coronavirusului, Conferința Generală a UMC — la care va fi dezbătută schisma — a fost amânată timp de doi ani consecutivi și este programată acum pentru August 2022 la Minneapolis.

Potrivit lui Duke, unul dintre motivele pentru care a fost invitat să apară la „We’ re Here” a fost din cauza diviziunilor atât în propria biserică, cât și în UMC.

„Singura mea speranță și scop a fost și este să aduc mesajul iubirii necondiționate a lui Dumnezeu unei comunități care a fost foarte marginalizată”, a scris Duke congregației sale.
Decizia de a termina îndatoririle lui Duke a avut deja efecte ripple. Soția sa, Linda, care era pastor al Ministerului Tineretului, a demisionat. La fel și asistentul administrativ al Bisericii, Erin Sexton, care împreună cu soțul ei, Chris, au organizat o campanie GoFundMe pentru a ajuta Ducii.

Începând de miercuri dimineață, peste 52,000 de dolari au fost angajați de peste 900 de persoane, dintre care zeci au adăugat comentarii mulțumindu-i lui Duke pentru advocacy LGBTQ.

Chris Sexton a spus că a fost membru al Newburgh United Methodist încă din copilărie și l-a descris pe Duke drept „unul dintre cei mai captivanți și autentici” dintre numeroșii pastori care au slujit de-a lungul anilor. Dar Sextonii au spus că mulți congreganți s-au îndepărtat de conflict pentru „Suntem aici”, permițând criticilor lui Duke să domine dezbaterea.

Duke nu este sigur care va fi următorul său pas, deși nu intenționează să se întoarcă la pastoring. O posibilitate, a spus el, ar fi ca el și soția sa să înființeze „o tabără incluzivă” pentru tineri și adulți tineri.

„Inima Mea se mișcă într-o nouă direcție”, a spus el. „Există atât de mulți oameni care au fost răniți de religie, au simțit respingerea, care se întind, care speră că acest lucru mă va scânteia să fac ceva diferit în numele lor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *